Laaghalerveld of Laaghalerveen of

Alfred van der Heijde in 2004:
De in 2002 aangelegde betonweg die tussen Laaghalerveen en de Boermarkerweg ligt heeft voor de zoveelste keer een nieuwe naam gekregen. Het heet nu Laaghalerveld. Dit is aangegeven bij de T– splitsing met Laaghalerveen.
De betonweg heeft al meerdere namen gehad. Zo heette de weg eerst dr. Anders Nauta weg. Deze naam is na enkele weken al snel weggehaald. Hierna heeft het een paar weken geduurd, voordat de volgende naam aan bod kwam. Dit werd Boermarkerweg. Waarschijnlijk is dat bord van een andere locatie weggehaald. Maar na een paar maand daar te hebben gestaan is ook dat bord weggehaald. Deze borden stonden overigens wel op een hele vreemde locatie. Namelijk halverwege de weg. Ook de gemeente blijkt niets van de bordenwisseling te snappen zoals te lezen was in een artikel in de ‘Middenvelder’. Nu is het nog maar de vraag hoelang dit bord blijft staan. En of dit wel de juiste naam is. De gemeente heeft namelijk nog een fout gemaakt. In plaats van een bord te plaatsen met Eekhoutwijk maken ze er Eekholtswijk van.

betonpadg


De bewoners van Laaghalerveen tasten in het duister. Misschien is Laaghalerveld ook verkeerd gespeld, en moet het Laaghalerveen zijn. Wie zal het zeggen. Er heerst in ieder geval een mysterieus ‘borden verdwijn verschijnsel’ op Laaghalerveen.

Naschrift Paul Tienkamp:
De zg Wildernis heet officieel Laaghalerveld. Zou dat een verklaring kunnen zijn?
Wie helpt?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s